Vindsavfuktare

Håll utkik efter fuktskador på vinden

Har du drabbats av svartmögel eller andra mögel- och fuktskador på vinden? Då har du garanterat inte haft en vindsavfuktare installerad. En vindsavfuktare är en typ av avfuktare som klarar av att utså det tuffa klimat som kallvindar i perioder har att erbjuda. På acetec.se hittar du några av marknadens allra bästa vindsavfuktare för kallvind.

Precis som en krypgrundsavfuktare klarar en vindsavfuktare lägre temperaturer. Är det en avfuktare för vinden du söker så är det viktigt att det är just en vindsavfuktare du väljer då vissa andra typer av avfuktare har svårt att klara av detta klimat, vilket kan innebär dyra kostnader om problem skulle uppstå.

Hos Anticimex kan du läsa mer om hur du på bästa sätt kan hålla utkik efter och kontrollera fukt och mögel på vinden.

Hur fungerar en vindsavfuktare?

Då fuktigheten på en vind varierar så pass mycket som den gör är en vindsavfuktare anpassad till att handskas med denna typ av variation i luftfuktigheten.

En vindsavfuktare är en typ av sorptionsavfuktare som klarar av vinterns minusgrader och som fångar upp den fuktiga luften, leder den genom sina olika delar för att sedan ventilera ut vattenångan för sig och den torra och numera varma luften för sig. På så sätt hindrar en vindsavfuktare vinden från för höga fuktighetsnivåer.

Vindsavfuktare – Pris

Vindsavfuktare kommer i alla tänkbara prisklasser. Vad som är viktigt att tänka på då du ska köpa en vindsavfuktare är att inte enbart titta på priset och efter billiga prislappar. Det viktigaste av allt är dess funktioner och förmåga att brottas med luftfuktigheten.

På nätet hittar du olika typer av vindsavfuktare inom prisklasser mellan 10 000 – 20 000 kronor – en rimlig peng för en vindsavfuktare som garanterar dig stabila luftfuktighetsnivåer så att du kan känna dig trygg.