Sorptionsavfuktare

En sorptionsavfuktare är en av de vanligaste typerna av avfuktare för installation i hemmet som kan placeras vart än man önskar. Sorptionsavfuktaren är dock optimal i sitt arbete då större utrymmen behöver hjälp att stabilisera luftfuktigheten. Industrilokaler, garage, kallvindar, krypgrunder och stora förråd är vanligt att man installerar en sorptionsavfuktare för att hålla luftfuktigheten nere.

Hur fungerar en sorptionsavfuktare?

En sorptionsavfuktare använder sig av en rotorteknik som innebär att luft sugs in och rotorn fångar upp fukten. Till slut då rotorn samlat upp tillräckligt mycket fukt kommer värme att blåsa igenom dess luftkanaler vilket resulterar i att fukten bildas till vattenångor som blåses ut samtidigt som även torr och varm luft skjuts ut genom sorptionsavfuktarens olika luftkanaler.

Sorptionsavfuktare – Pris

Har du planer på att köpa en sorptionsavfuktare? På nätet kan du hitta sorptionsavfuktare från så lite som runt 2000 kr. Detta är dock väldigt simpla varianter av sorptionsavfuktare – något som inte rekommenderas för större utrymmen.

För att ta del av en marknadsledande sorptionsavfuktare kommer att priset stiga ganska rejält där den slutgiltiga kostnaden kan landa på allt mellan 35 000 – 100 000 kronor. Genom att köpa en stabil och högkvalitativ sorptionsavfuktare så kan man garantera säkerhet och skydd mot fukt, mögel och andra skador som kan uppstå. Man får det man betalar för helt enkelt.

NyTeknik kan du läsa mer om hur man kan framställa världens energisnålaste avfuktare genom bland annat sorptionsteknik.