Krypgrundsavfuktare

En krypgrundsavfuktare är en typ av avfuktare som klarar av att fukta av rum och utrymmen till lägre temperaturer än andra typer av avfuktare. En krypgrund är ytan mellan marken och de första bjälkarna på ditt hus. Denna yta består av en luftficka som isolerar ditt hus ifrån kylan i marken. En krypgrundsavfuktare installeras och används för att undvika att det ska uppstå fukt i krypgrunden som sedan kryper upp i ditt hus.

Acetec utvecklar, tillverkar och säljer några marknadens mest effektiva krypgrundsavfuktare. Klicka dig in för rådgivning och för hjälp att hitta krypgrundsavfuktare som passar dina behov och önskemål.

Hur fungerar en krypgrundsavfuktare?

Krypgrundsavfuktare tillverkas alltid med en sorptionsteknik, vilket innebär att den är av en rotortyp som klarar av att avfukta till väldig låga temperaturer som just kan uppstå i marken.

Krypgrundsavfuktare samlar upp fuktig luft och för in denna luft i sin rotor som sedan ventilerar ut fukten i form av ånga samtidigt som den värmer och ventilerar ut den återstående luften som är torr.

nyteknik.se kan du läsa mer om krypgrundsavfuktare och hur du snabbt kan bli av med fukten i krypgrunden.

Krypgrundsavfuktare – Pris

Att installera krypgrundsavfuktare har definitivt sina fördelar. Trots att det i vissa fall kan innebära en ganska stor investering så är det en investering värd pengarna där du slipper fukt från krypgrunden som i sin tur kan innebär stora åtgärdskostnader i framtiden.

Priset för krypgrundsavfuktare beror på olika faktorer såsom vilken typ du valt och hur stor ytan där avfuktaren ska verka. Sedan tillkommer även installation, eventuellt isoleringsarbete samt besiktning.

En krypgrundsavfuktare i sig kostar i runda slängar mellan 10 000–20 000 kronor om man vill ha rejäla grejer som sköter jobbet.

Acetec EvoDry PD

En av marknadens bästa krypgrundsavfuktare är EvoDry PD från Acetec. EvoDry är en avfuktare med sorptionsteknik som är avsedd för både krypgrund, torpargrund och kallvind. Med hjälp av denna krypgrundsavfuktare kommer du kunna motverka fukt på ett effektivt sätt och samtidigt känna dig trygg att med en högkvalitativ produkt med låg driftkostnad.